Effektivitet

Är ett bra ord. Om jag slår upp det i Wikipedia så blir förklaringen – graden av måluppfyllelse i förhållande till resursanvändning. Göra rätt saker helt enkelt. Det har jag varit rätt bra på. På något sätt har det luckrats upp de senaste åren. Jag har tänkt mer och mer på det och kommit fram till att det handlar om att jag insett att ”good enough” är helt ok. Jag behöver inte göra 120% när ingen märker de där 30% extra. Erfarenhet och en del säkerhet, tillsammans med att inse begränsningar i tid. Jag har dock några knep – som jag delar med mig.

1. Listor – en lista för saker som måste göras idag, en lista för saker som behöver göras inom veckan, samt en lista med saker som är bra om jag gör någon gång.

2. Efter arbetsdagens slut uppdaterar jag mina listor inför morgondagen och är på så sätt redo för start nästa dag. Samtidigt så vilar jag hjärnan då jag inte behöver komma ihåg allt jag skall göra.

3. Gör klart en sak i taget.

4. Prioritera och säg nej.

Det sista just ” nej ”biten har jag aldrig varit särskilt bra på (även om jag inser att det höjer effektiviteten avsevärt)– men det vore samtidigt synd att missa något roligt….

Annonser

Om pspartner

Jag är delägare i PS Partner och drivs av nyfikenhet, utmaningar och möte med människor. PS Partner arbetar med search, rekrytering och interimslösningar. www.pspartner.se
Det här inlägget postades i Rekrytering. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Effektivitet

 1. Charlotte Silfversparre skriver:

  That is my way Anna!!!

  Så bra ord och tips. Mina listor görs numera via en app i min telefon som man bockar – så bra!

  See U in monday!

  //C

  Skickat från min iPhone

  16 okt 2012 kl. 22:11 skrev ”pspartner” <comment-reply@wordpress.com>:

  pspartner posted: ”Är ett bra ord. Om jag slår upp det i Wikipedia så blir förklaringen – graden av måluppfyllelse i förhållande till resursanvändning. Göra rätt saker helt enkelt. Det har jag varit rätt bra på. På något sätt har det luckrats upp de senaste �”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s