Vad driver dig?

En ganska enkel fråga – men ganska svår att svara på. Vad driver mig egentligen för att gå upp på morgonen? Jante – ja, till viss del. Jobbet – ja, till stor del. Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba. Jag trivs med mitt arbete och den föränderliga värld som jag lever i. Vad är det på arbetet som gör det så roligt? Utmaningarna – att få lägga pusslet och finna rätt organisation till rätt person i rätt tid. Vi talade om det på lunchen häromdagen. Vi upplevs nog ganska luddiga av de företag som vill arbeta med oss. Den vanligaste frågan är – Men vad är ni specialiserade på? Ja, just det – vi är helt enkelt specialiserade på att inte vara specialiserade på något. Vi drivs av att få lära oss mer om just den organisation och den funktion som vi ställs inför. Vi vill lära oss något nytt varje dag – få lära känna en ny person varje dag. Det är lyxigt. Blir det för enkelt – blir det tråkigt – och det vill vi inte. Låter det knasigt – eller kanske kaxigt? Det är inte meningen.

 

En del skulle kanske tro att vi drivs av pengar. Är det inte därför som man startar bolag? För att tjäna massor av pengar så att man kan bo i ett stort hus, med vit kjol, vit blus, rosa pärlörhängen, blonderat rakt hår? Detta var min äldsta dotters motivering idag till middagen. Kan inte du bli så där rik och se ut som ovan? Tydligt inspirerade av Solsidan. Nej, inte för mig  – jag tror på det jag gör och vill testa det jag tror på. Att få ha friheten att påverka sin egen vardag. Det är också väldigt jobbigt – inga pengar in – inga pengar ut. As simple as that.

Om pspartner

Jag är delägare i PS Partner och drivs av nyfikenhet, utmaningar och möte med människor. PS Partner arbetar med search, rekrytering och interimslösningar. www.pspartner.se
Det här inlägget postades i Livet, Personal, Rekrytering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s